Van der Vaart: ''Iedereen weet dat we geen warme band hadden''

0
Van der Vaart: ''Iedereen weet dat we geen warme band hadden''

Rafael van der Vaart is assistent-trainer bij het Deense Esbjerg en analist op de Nederlandse televisie. Hij weet nog niet welke kant hij uiteindelijk op wil, maar volgt zijn voormalig ploeggenoten wel op de voet. Onder andere Robin van Persie.

Hij is momenteel spitsentrainer bij Feyenoord en druk bezig om zijn trainersdiploma te halen. "Iedereen weet dat we vroeger geen warme band hadden", vertelt Van der Vaart in De Telegraaf. "Mensen zagen mij altijd als één met Wesley. Bij Oranje is er op zeker moment wel een warme band ontstaan. Dat kwam door Bert van Marwijk."

De toenmalige bondscoach nodigde namelijk de vrouwen en kinderen uit tijdens een trainingskamp, voorafgaand aan het WK in Zuid-Afrika. "We leerden elkaars kinderen kennen, die gingen ook met elkaar spelen en opeens had je een heel andere setting. Je zat ’s avonds met gezinnen bij elkaar in plaats van dat ik de hele avond zat te klaverjassen. We zagen allemaal een andere kant van elkaar. Een kant van Robin die ik enorm ben gaan waarderen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 24 October 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›