De Boer: ''Berghuis en Stengs zag ik als de beste rechtsbuitens''

0
De Boer: ''Berghuis en Stengs zag ik als de beste rechtsbuitens''

Frank de Boer zorgde kort voor het Europees kampioenschap voor een aantal verrassingen in zijn selectie. Steven Berghuis is echter nog wel zeker van zijn plek.

Wout Weghorst mag nu mee naar het eindtoernooi, terwijl hij de afgelopen interlandperiodes de grote afwezige was. ''Ik heb niets tegen Wout, maar er was eenvoudigweg geen plaats voor hem. Voor elke positie selecteer ik twee spelers. Luuk de Jong was voor mij de tweede spits achter Memphis. Steven Berghuis en Calvin Stengs zag ik als de beste spelers als rechtsbuiten en Ryan Babel en Donyell Malen op linksbuiten'', aldus De Boer.

Tijdens het Europees kampioenschap lijkt de bondscoach 5-3-2 te willen spelen. Daarom zijn buitenspelers Calvin Stengs en Ryan Babel, spelers die de laatste keren wel bij de selectie zaten, afgevallen voor het toernooi. De Boer zet nu meer in op spitsen, maar Berghuis mag dus wel mee voor het geval er alsnog een driemansvoorhoede nodig is om iets te forceren. ''Ik bekijk elke wedstrijd wat ik nodig heb'', besluit de trainer tegenover ELF Voetbal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›