Teixeira twijfelt: ''Duidelijk dat ik een apart seizoen doormaak''

0
Teixeira twijfelt: ''Duidelijk dat ik een apart seizoen doormaak''

João Teixeira is bezig aan zijn eerste seizoen als speler van Feyenoord. De Portugese middenvelder kende een goede start, maar zich dit onderbreken worden door een breuk in diens kuitbeen.

"Het is duidelijk dat ik een apart seizoen doormaak", begint Teixeira in Hand in Hand Magazine. Voor de winterstop heb ik mijn kuitbeen gebroken, waardoor ik niet echt goed kan oordelen. Ik had wel het idee dat ik in de eerste maanden van het seizoen mijn draai begon te vinden. Ik pas me altijd vrij makkelijk aan en merkte da mijn spel snel beter werd."

De middenvelder heeft moeten wennen aan het voetbal in de Eredivisie. "Een wereld van verschil met Portugal. Je merkt dat ploegen hier veel meer de intentie hebben om het spel te maken en te willen voetballen", vervolgt de middenvelder. "De opbouw verloopt zorgvuldig: teams hebben patronen in het spel. In Portugal is het spel veel directer."

Teixeira heeft het goed naar zijn zin in Rotterdam. "Ik vind het een geweldige stad. Ik voel me helemaal thuis hier. Zoals ik eerder al zei, kost het me doorgaans weinig moeite om me ergens aan te passen. Het is prettig als je snel in een andere cultuur kunt aarden."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›