Geertruida: ''Voor een camera verschijnen is nog te vroeg''

0
Geertruida: ''Voor een camera verschijnen is nog te vroeg''

Lutsharel Geertruida is dit seizoen een van de sterkhouders bij Feyenoord. Voor een camera verscheen de verdediger echter nog niet. Geertruida stottert namelijk.

"Er zijn een paar triggers waardoor ik ga stotteren: een camera, de druk en onbekende mensen. Ik heb dit al sinds ik vier jaar was. Ik heb het vooral wanneer de focus op mij komt te liggen. Maar bij vrienden of familie en in de kleedkamer heb ik het minder. En als ik zing heb ik er helemaal geen last van", begint Geertruida op de website van Feyenoord.

Nadat bekend werd waarom Geertruida niet voor de camera's kwam kreeg hij veel steun. "Ik heb alleen maar mooie reacties ontvangen, man. 'Bedankt voor je support' krijgen sommigen terug via een direct message, gevolgd door een hartjes-emoticon. Soms zijn de berichtjes langer. Alle reacties doen me goed."

Erben Wennemars, die ook stottert, denkt dat Geertruida juist een boegbeeld kan worden voor jonge stotteraars. "Tussen al die reacties zaten er ook van mensen die stotteren. Maar nu voor een camera verschijnen is voor mij nog te vroeg."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›