Zelfkritische Kökcü: ''Natuurlijk kán ik beter, dat weet iedereen''

0
Zelfkritische Kökcü: ''Natuurlijk kán ik beter, dat weet iedereen''

Orkun Kökcü is net als Feyenoord niet bezig aan een ijzersterk seizoen. De middenvelder van de Rotterdammers krijgt de laatste weken steeds meer kritiek, maar beseft zelf ook dat hij beter kan en moet.

"Natuurlijk kán ik beter, natuurlijk kan het elftal beter, dat weet en ziet iedereen. De echte vraag is volgens mij: hoe kan het dat we in fases heel goed spelen, maar niet in staat lijken wedstrijden te winnen? Het antwoord geven is alleen niet zo makkelijk", begint Kökcü in gesprek met Voetbal International.

Volgens de middenvelder mist de stabiliteit bij Feyenoord. "Als je beter bent tegen Ajax, thuis van PSV wint en in een helft uit tegen AZ twee keer scoort, zegt dat wel iets, namelijk dat je een hoog niveau kan halen. Maar dat je er maar eentje wint, vertelt ook een verhaal, dat we niet lang genoeg goed zijn om zo’n wedstrijd over de streep te trekken."

Als voorbeeld gebruikt Kökcü het duel met AZ. "Voor rust spelen we goed voetbal, zijn we dominant, creëren kansen, scoren, maar tussendoor geven we zelf goals weg doordat we niet alert zijn en in de tweede helft maken we persoonlijke fouten die ons een resultaat kosten. Het is geen verwijt, want fouten horen erbij en iedereen maakt ze. Verschil is misschien dat wij er iets meer maken dan de concurrentie."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 25 April 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›