Malacia in Oranje? ''Hij heeft zeker de potentie''

0
Malacia in Oranje? ''Hij heeft zeker de potentie''

Tyrell Malacia was afgelopen zondag één van de uitblinkers in De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De 21-jarige linksback had de doorgaans dreigende Antony in zijn broekzak, zo zag onder meer Willem van Hanegem.

"Hij liet zich zien in de grootste wedstrijd van Nederland", begint De Kromme in het Algemeen Dagblad. "Ik was na Ajax-PSV lovend over Antony, maar de manier waarop Malacia verdedigt, dat ligt hem dus totaal niet. En zoals Malacia tackelt, dat zie ik graag. Ik schreef in een column al eens: alsof hij de veters uit je schoenen schopt, zó scherp."

Oud-Feyenoorder Ruud Heus was eveneens onder de indruk. "Malacia liet Antony nooit met zijn gezicht op hem afkomen. Hij kreeg gewoon de kans niet om te draaien en om de tegenstander op te zoeken. Bij Max van PSV kreeg Antony die kans wel en dan is die gozer bijna niet af te stoppen. Dan gaat hij binnendoor of buitenom en is hij heel snel weg. Dat heel kort op de man zitten, dat kan Malacia echt heel goed."

Heus vraagt zich af of Malacia ook op de radar staat bij Oranje-bondscoach Frank de Boer. "Hij heeft zeker de potentie. En als je de vaste linksback van Feyenoord bent, ben je stabiel qua prestaties en zou je in mijn ogen altijd in beeld moeten kunnen raken bij het Nederlands elftal. Hij is vergelijkbaar met een speler als Wijndal. Al vind ik die offensief nog iets verder."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›