''Wat is daar mis mee als je daar resultaat mee haalt?''

0
''Wat is daar mis mee als je daar resultaat mee haalt?''

Emile Schelvis is het niet eens met de kritiek op de speelwijze van Feyenoord-trainer Dick Advocaat. Volgens velen laat de Kleine Generaal zijn elftal - ook tegen kleinere clubs - te ver inzakken, maar daar kan Schelvis zich niet in vinden.

"Als je aanvallender wil spelen, moet je daar ook de spelers voor hebben", zegt Schelvis bij RTV Rijnmond. "Ze hebben de hele tijd zo'n beetje zonder aanval gespeeld. Geen spits die functioneerde, een linksbuiten in de spits die bovendien net kwam kijken bij Feyenoord. Pas nu hebben ze keuzes."

Schelvis denkt dan ook dat Advocaat met een fitte selectie tot zijn beschikking kiest voor een offensiever speelplan. "Vorig seizoen hebben ze aanvallend voetbal laten zien. Ook tegen PSV. Alleen hij speelt in fases van omschakeling, zoals heel Europa. Tegen Ajax koos hij de middenlijn, normaal gesproken kop cirkel. Wat is daar mis mee als je daar resultaat mee haalt?"

Met Heracles Almelo als komende tegenstander denkt Schelvis dat Advocaat zijn elftal wellicht al meer druk laat zetten. "Als je daar de spelers voor hebt, die in vorm zijn en dat laten zien, dan kan het", aldus de analist. "Maar dan moet je die wel hebben."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›