Steun voor Pratto vanuit Argentinië: ''Hij moet zich nog aanpassen''

In Argentinië had Feyenoord geen grote naamsbekendheid. Hier is verandering in gekomen sinds zij Lucas Pratto voor het restant van dit jaar gehuurd hebben.

“Feyenoord komt nu elke dag in de media. De jeugd speelt op de Playstation met Feyenoord vanwege Pratto. Dat is geweldig", vertelt Ignacio Ostertag aan FR12. In Nederland is er kritiek op de spits. "Toen hij naar River Plate kwam, vonden ze hem ook te dik en niet fit genoeg. Daar liet hij zien dat hij prijzen kon pakken voor de club. De meningen veranderden enorm, ze houden daar nu echt van hem. Hij heeft op Instagram drie keer meer volgers dan Feyenoord zelf. Dat zegt alles."

"Hij moet zich nog aanpassen", erkent de Argentijnse Feyenoord-fan. "Hij moet zijn ploeggenoten leren kennen en op ze ingespeeld raken. Ik zag hem al veel praten met Marcos (Senesi, red.) en Luis (Sinisterra, red.). Hij had al pech met een bal op de paal en heeft vooral een doelpunt nodig. Komende zondag is het perfecte moment daarvoor. Het is vreemd om hoge verwachtingen te hebben na de afgelopen jaren. Ik ben liever voorzichtig. Geen woorden maar daden. Hechos, no palabras."

Vorig jaar haalde Feyenoord met Marcos Senesi al een Argentijn naar Rotterdam toe, die het aanvankelijk ook lastig had. "Hij begon heel onzeker en wilde het te graag goed doen. Iedereen vroeg zich af of hij wel de juiste aankoop was, maar ik was er zeker van", geeft de fan aan. "Hij is technisch, tactisch goed, sterk, snel en hij kan zijn ploeggenoten bedienen. Zo'n klasse hebben we achterin niet gezien sinds spelers als John de Wolf en Bert Konterman. Zelfs Patrick Paauwe en Kees van Wonderen waren niet zo goed als Marcos."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand