Advocaat legt opstelling uit: ''Dat gepiep hier elke dag''

0
Advocaat legt opstelling uit: ''Dat gepiep hier elke dag''

Dick Advocaat heeft ervoor gekozen om met Lutsharel Geertruida op het middenveld te beginnen tegen Wolfsberger AC. Door het niet aanwezig zijn van Jo?o Teixeira was de trainer genoodzaakt zijn elftal te wijzigen.

"Toen we wisten dat er een aantal spelers geblesseerd waren was dat voor ons een logische wissel", zo begint Advocaat bij RTL7. Advocaat snapt niet dat er verder zoveel kritiek is op Steven Berghuis. "Deze jongen heeft zoveel kwaliteit, dat moet hij zelf doen. Dat gepiep hier elke dag waarom je uit moet leggen waarom dit waarom dat. Hij heeft acht maanden geweldig gespeeld. Dan is hij iets minder op dit moment, ja dat kan."

"Diemers speelt centraal op het middenveld. Twee spitsen en de rest daarachter", zo vertelt Advocaat verder. "De filosofie is dat we onze vrienden Berghuis en Linssen meer centraal willen hebben en meer vrijheid geven. Als ik Berghuis rechtsbuiten zet, dan loopt hij alleen maar met de tegenstander mee. Zij hebben backs die hoog spelen en dat hebben we geprobeerd anders op te lossen, omdat we aanvallend meer dreiging willen hebben."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›