KNVB duidelijk: ''Stilleggen betaald voetbal is weinig zinvol''

0
KNVB duidelijk: ''Stilleggen betaald voetbal is weinig zinvol''

De KNVB ziet geen reden om het betaald voetbal stil te leggen, ondanks de toename van het aantal coronabesmettingen in Nederland. Feyenoord kan dus gewoon blijven spelen.

''Stilleggen van het betaald voetbal is weinig zinvol omdat het om een hele kleine groep spelers gaat, die nauwelijks in de openbare ruimte komt en met eigen vervoer reist. De impact op de volksgezondheid is dus te verwaarlozen'', vertelt een woordvoerder van de voetbalbond tegenover NU.nl.

De afgelopen periode werden in Nederland vijf competitieduels uitgesteld vanwege meerdere coronabesmettingen binnen een club. AZ, NAC Breda en PSV lijken tot dusver het hardst geraakt te zijn. Desondanks heeft de KNVB geen plannen om het coronaprotocol aan te scherpen. ''Met de uitvoerige protocollen zijn de basisregels op de clubs gewaarborgd. Dankzij alle genomen maatregelen worden besmettingen juist voorkomen.''

''Ook spelers zonder klachten worden minimaal eenmaal per week getest en als de uitslag toch positief is, dan kunnen zij direct worden geïsoleerd van de rest. In de samenleving worden alleen mensen met klachten getest. Het betaald voetbal levert dus ook nieuwe inzichten op'', besluit de woordvoerder. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 19 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›