Koevermans baalt van maatregelen: ''Geen enkel wetenschappelijk bewijs''

0
Koevermans baalt van maatregelen: ''Geen enkel wetenschappelijk bewijs''

Feyenoord baalt van de nieuwe maatregelen die Mark Rutte maandag tijdens de persconferentie heeft aangekondigd. Er is de komende drie weken geen publiek welkom in voetbalstadions en daar is algemeen directeur Mark Koevermans niet blij mee. 

"Ook wij zijn er van geschrokken hoe snel het corona-virus weer om zich heen grijpt. Logischerwijs staat de volksgezondheid op één. In die zin is het te begrijpen dat het kabinet nu met meerdere ingrijpende maatregelen komt in een poging het tij te keren", laat Koevermans weten op de website van Feyenoord.

De algemeen directeur betwijfelt echter of de nieuwe maatregelen het gewenste effect zullen hebben. "Natuurlijk zal er iets minder gereisd worden als mensen niet naar het stadion komen. Maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat de gang naar het voetbalstadion onveiliger zou zijn, dan pakweg een bezoek aan de supermarkt. Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat buitenevenementen veel minder een mogelijke besmettingshaard zijn dan alles wat binnen gebeurt."

Koevermans voorziet nog meer financiële problemen voor Eredivisie-clubs. "Clubs zullen de komende weken de toch al fors knellende broekriem nu wel nog weer verder moeten aanhalen. En dan maar hopen dat het spelen zonder publiek tot drie weken beperkt blijft en vooral dat Den Haag het voetbal niet in de kou laat staan nu clubs langzamerhand in echt onoverkomelijke problemen komen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!