Geen zondagavondwedstrijd komend seizoen: ''Een gemiste kans''

0
Geen zondagavondwedstrijd komend seizoen: ''Een gemiste kans''

Even leek het erop dat er komend seizoen vast een wedstrijd op zondagavond gespeeld zou gaan worden. In het speelschema dat de KNVB afgelopen week bekend heeft gemaakt, hebben ze die dag er toch uit gehaald.

"De KNVB had twee opties: een schema met en een schema zonder publiek", weet Valentijn Driessen. "De supporterscollectieven zijn tegen spelen op zondagavond, FOX is uiteraard voor want dan is er weer een extra wedstrijd, de NOS is tegen want die willen het liefst alle wedstrijden uitzenden en nu is er uit gekomen dat er net zoals vorig seizoen alleen op zondagavond wordt gespeeld als een club daarom vraagt omdat ze uit Europa komen."

"Ik vind het een gemiste kans", vervolgt chef voetbal in de podcast van De Telegraaf. "Als FC Groningen op woensdagavond om negen uur in de Champions League kan spelen, is er niemand die zegt dat ze niet gaan omdat het hen niet zint. Dan kunnen ze allemaal wel."

"Dit is ook in het belang van het betaalde voetbal. Internationaal wordt er veel vaker op zondagavond gespeeld. Ook als gebaar naar FOX toe, die hebben natuurlijk een heleboel potjes gemist. Zij en de Eredivisie moeten geld van commerciële partijen terugverdienen. Dan is het toch heerlijk om op zondagavond om acht uur nog een wedstrijdje te hebben? Je speelt voor je publiek, ook voor je televisiepubliek", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›