Diks openhartig: ''Ik heb een hele lastige periode gehad''

0
Diks openhartig: ''Ik heb een hele lastige periode gehad''

Kevin Diks is slechts 23 jaar, maar heeft er al een hele voetballoopbaan opzitten. De Nederlandse rechtsback ging door een diep dal, toen hij in 2019 te maken kreeg met zwaar blessureleed. 

"Ik heb aan het einde van vorig jaar een hele lastige periode gehad", vertelt Diks in een interview met VTBL. "Sinds mijn blessure eigenlijk, die heel lang heeft aangehouden. Mentaal was het lastig, maar met behulp van een mental coach gaat het stukken beter."

Diks staat nog steeds onder contract bij Fiorentina, dat hem in het seizoen 2017/19 uitleende aan Feyenoord. "Na een goede tweede seizoenshelft bij Feyenoord mocht ik meetrainen met het Nederlands elftal. Uiteindelijk mocht ik met Jong Oranje mee naar Zuid-Amerika. Toen zag het er allemaal rooskleurig uit."

Terug bij Fiorentina waren zijn teamgenoten onder de indruk. "Ze zeiden: wat is er met je gebeurd? Ik gaf aan dat ik ouder was geworden. Op een gegeven moment mocht ook ik niet meer weg van de club. Ik zou tweede rechtsback bij Fiorentina worden, en dat vond ik prima." Diks hoopte op speelminuten, maar die kreeg hij nauwelijks. "En toen raakte ik heel heftig geblesseerd."

 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›