Van der Vaart adviseert Berghuis: ''Hij moet bij Feyenoord blijven''

0
Van der Vaart adviseert Berghuis: ''Hij moet bij Feyenoord blijven''

Dankzij een sterk seizoen bij Feyenoord zit er transfer er steeds meer aan te komen voor Steven Berghuis. Rafael van der Vaart ziet echter liever dat de aanvoerder van de Rotterdammers in de Eredivisie blijft.

"Ik vind namelijk dat hij bij Feyenoord moet blijven. Hij is daar de man, de ploeg is om hem heen gebouwd", aldus Van der Vaart in De Volkskrant. "Moet je dan straks op je bijna 29ste naar Everton gaan, of zo?. Als je daar twee keer niet goed speelt, stellen ze een lompe Engelsman op en ben jij uit the picture, ook bij Oranje."

"Hij komt daar niet binnen als een man die Real Madrid, Juventus, Tottenham, Valencia en Chelsea een paar draaien om de oren heeft gegeven zoals Hakim Ziyech", vervolgt de oud-prof. "Heeft-ie ook nog dat Watford-verleden."

Desondanks gunt hij Berghuis wel een transfer. "Hij heeft zo’n geweldige linkerpoot, is niet snel, maar ziet het sneller. Sevilla of Valencia; daar zou hij best passen, al hebben ze daar al zoveel types zoals hij", weet Van der Vaart. "Maar voor mij als analyticus moet het ook een beetje leuk blijven. Wordt er straks eindelijk weer gevoetbald is Ziyech weg. En Berghuis ook nog? Sorry, maar dan wordt het wel heel schraal allemaal."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›