VIDEO | Samenvatting: Feyenoord verplettert NAC en gaat naar finale

Feyenoord heeft op zéér overtuigende manier de finale gehaald in het KNVB Bekertoernooi. In de eigen Kuip werd het liefst 7-1 voor de Rotterdammers, bij rust stond het al 5-0.

NAC begon bepaald niet slecht aan de wedstrijd in De Kuip. Zeker het eerste kwartier had de ploeg van Peter Hyballa het initiatief en kreeg het zelfs een paar kansjes. Toch werd de score geopend aan de andere kant. Feyenoord kreeg een vrije trap aan de linkerkant van de zestien, Berghuis trapte, Senesi kopte keihard binnen. Toen leek NAC als een kaartenhuis in elkaar te storten.

Feyenoord kreeg uit een hoekschop een strafschop, waar aanvoerder Berghuis maar weer eens achter ging staan, hij faalde niet. Even daarna ging NAC-doelman Olij gruwelijk in de fout en profiteerde Bozenik daar optimaal van, hij gleed de bal binnen.

En Feyenoord bleef maar doorgaan. Een lange bal van achteruit bereikte Haps, die de bal prachtig over Olij heen stiftte. Precies hetzelfde deed Steven Berghuis even later ook. Hij speelde zicht mooi vrij en wipte de bal vanaf de rechterkant over de geplaagde NAC-doelman heen. Met 5-0 op het scorebord werd er gerust.

Na rust deden de Bredanaars snel iets terug. Van Hecke kopte een hoekschop met enig fortuin binnen, doelman Bijlow blunderde. De ploeg van Dick Advocaat had al snel het verschil weer op vijf, want Berghuis mocht opnieuw aanleggen voor een strafschop en raakte weer. In de slotfase zette Narsingh Feyenoord nog op 7-1, hij werd neergelegd in de zestien en schoot zelf de daaropvolgende penalty binnen.

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Karsdorp, Botteghin, Senesi (Ié 46'), Malacia, Fer (Ozyakup 46'), Toornstra, Kökcü, Berghuis (Narsingh 55'), Bozenik, Haps