'Topclub Italië heeft interesse in Karsdorp; transfersom 4 miljoen' Diks openhartig: ''Ik heb een hele lastige periode gehad'' Driessen haalt uit naar Koevermans: ''Dat vond ik wel heel laag'' 'Feyenoord kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien

Nijhuis kritisch op VAR: ''Daar moeten we over praten in Zeist''

0
Nijhuis kritisch op VAR: ''Daar moeten we over praten in Zeist''

Bas Nijhuis staat min of meer achter zijn beslissing om Feyenoord in het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard een strafschop toe te kennen. Wel vraagt de arbiter zich af of de VAR zich wel had moeten bemoeien met het penaltymoment. 

Nijhuis liet in eerste instantie doorspelen, toen Bozenik in botsing kwam met Rota. Pas na VAR-interventie kwam hij terug op zijn beslissing en kende hij alsnog een strafschop toe. "Ik kreeg beelden te zien waarin Bozeník geduwd werd en een tik tegen zijn benen kreeg", vertelt Nijhuis in het Algemeen Dagblad.

"Ik kreeg dat vanuit allerlei hoeken en standpunten te zien en naar aanleiding daarvan gaf ik een penalty", legt de scheidsrechter uit. "Het was een overtreding omdat ik zag dat Bozeník gewoon een tik kreeg van een speler."

Desalniettemin betwijfelt Nijhuis of de VAR in dit geval had moeten ingrijpen. "Ik vraag me af of dit iets voor de VAR is. Daar moeten we zeker over gaan praten deze week in Zeist. Maar ik word geroepen, ik zie de beelden en ik geef een penalty."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!