VIDEO| Samenvatting: Bozenik schiet Feyenoord in extremis naar zege

Feyenoord heeft zondag veekracht getoond in het uitduel met PEC Zwolle. De Rotterdammers kwamen tot tweemaal toe terug van een achterstand en wisten in extremis ook nog eens de overwinning naar zich toe te trekken.

Feyenoord kende een valse start in Zwolle. Het elftal van Dick Advocaat kwam al na vijf minuten op achterstand, nadat Marco Senesi in de eigen zestien hands maakte. Uit de daaropvolgende strafschop zette Lennart Thy de Zwollenaren op voorsprong. Vijf minuten later volgde ook de 2-0. Ditmaal was Mike van Duinen de doelpuntenmaker.

Op slag van rust deed Feyenoord iets terug. Leroy Fer kopte binnenkant paal raak uit een voorzet van Steven Berghuis. In de tweede helft herstelde Feyenoord het evenwicht in Zwolle. Steven Berghuis schoot van grote afstand raak: 2-2.

Een halfuur voor tijd nam PEC Zwolle echter weer de leiding. Lennart Thy maakte zijn tweede van de wedstrijd. Het duurde echter minder dan tien minuten alvorens Feyenoord weer langszij kwam. Wederom was het Steven Berghuis die het evenwicht herstelde.

Met nog ruim twintig minuten op de klok gingen beide teams nog op zoek naar de overwinning. Het was uiteindelijk Feyenoord dat in Zwolle aan het langste eind trok. Invaller Robert Bozenik schoot Feyenoord in de 91e minuut naar een 4-3 overwinning.