Bijlow in Oranje?: ''Er zijn weinige betere keepers dan hij''

0
Bijlow in Oranje?: ''Er zijn weinige betere keepers dan hij''

Na de transfer van Kenneth Vermeer naar Amerika staat Justin Bijlow weer onder de laat bij Feyenoord, en dat doet hij goed.

"Als je ziet hoe die is terug gekomen van zijn blessure en Kenneth Vermeer heeft vervangen, is er eigenlijk bijna geen reden meer te bedenken waarom Ronald Koeman hem niet zou opnemen in de eerstvolgende selectie van het Nederlands elftal", aldus Martijn Krabbendam. "Momenteel zijn er in Nederland weinig betere keepers, zo niet geen één."

De jonge keeper maakt belangrijke reddingen en straalt vertrouwen en rust uit bij hoge ballen. "Ik ben vorige week bij hem geweest en we hebben het gehad over het keepersvak an sich", vervolgt de Feyenoord-watcher van Voetbal International. "Hij vertelt dan ook dat dat één van zijn kwaliteiten is, het inschatten van hoge ballen."

"Het is een kwestie van durven uit je goal komen en ook inschatten waar die bal zal vallen en dan voor 100% gaan. Want als je half gaat ben je kwetsbaar en dan lukt het vaak niet", gaat hij verder. "Hij is onder alle omstandigheden rustig, kan goed met de druk omgaan en ook voetballend is hij een prima keeper met zijn spelhervattingen. Hij wil dat de verdedigers kijken naar hem en dan het vertrouwen hebben dat de wedstrijd goed zal verlopen. Dat heeft hij inmiddels wel afgedwongen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 19 September 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›