Van der Gijp kritisch: ''Feyenoord moet echt beter gaan spelen''

0
Van der Gijp kritisch: ''Feyenoord moet echt beter gaan spelen''

René van der Gijp ziet dat de resultaten van Feyenoord prima zijn sinds Dick Advocaat aan het roer staat, maar het veldspel is dramatisch.

''Eerlijk is eerlijk: het is hartstikke leuk met dat Feyenoord, maar je moet echt beter gaan spelen. Je kunt wel zeggen 'we halen die punten', maar dat houd je niet lang vol he, met dit spel. Je had er ook uit kunnen gaan als die wedstrijd door was gegaan. Iedereen speelt beter dan jullie, zelfs Sittard'', vertelt de analist van Veronica Inside aan Jan Boskamp.

Boskamp erkent dat het spel in de gestaakte bekerwedstrijd niet goed was. ''Ze gingen uit hun positie lopen en dan heb je het zitten. Ze moeten in hun positie spelen en Dickie wordt er gek van als ze dat niet doen'', erkent de oud-speler van Feyenoord. Gijp vindt dat Leroy Fer met zijn ervaring ook slimmer moet worden, waardoor de ploeg meer aan voetballer toekomt. ''Zo'n jongen als Fer, die is bijna dertig en ik snap niet dat hij nu nog niet doorheeft dat elke keer als hij met die bal gaat lopen, dat hij 'm dan kwijt is.''

Boskamp is het eens met die conclusie. ''Je hebt Kökcü lopen, daar moet die bal naartoe, maar dat ventje kan het niet alleen. Dan gaan ze 'm afschermen zodat hij niet meer aanspeelbaar is. Andere mensen moeten dan een oplossing zoeken en dat is toch nog een beetje moeilijk. Berghuis doet het ook niet'', besluit hij. 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›