Lof voor Berghuis: ''Niet iedereen wil dat zien in Nederland''

0
Lof voor Berghuis: ''Niet iedereen wil dat zien in Nederland''

Steven Berghuis zal vanmiddag Feyenoord langs PSV moeten leiden. De international is de beste speler aan Rotterdamse kant en bij de Eindhovenaren is de linksback positie het zwakst.

"Een winnaar, hij verstopt zich nooit", aldus Alfred Schreuder, die Berghuis trainde toen hij nog bij FC Twente zat, in De Volkskrant over de buitenspeler. "En supercreatief. Hij is een type als Ziyech en Van Persie."

Het is dus ook logisch dat hij door Ajax-scout Tonny Bruin Slot vaak werd genoemd als versterking voor Ajax. "In een ploeg met veel goede voetballers wordt hij ook beter. Dat zag je vorig seizoen met Van Persie", vervolgt Schreuder. "Hij durft voor de gedurfde oplossing te gaan, geeft Feyenoord energie. Niet iedereen lijkt dat te willen zien in Nederland."

Berghuis heeft echter ook een erg kort lontje, zo bewees hij al eerder. "Die jongen wil winnen, hij neemt altijd zijn verantwoordelijkheid", stelt zijn oud-trainer. "Tegen Porto werd een sliding die hem onterecht geel opleverde op tv meteen becommentarieerd als ‘ja dat weet je met Berghuis’. Blijkbaar heeft hij nu dat stempel, terwijl hij juist een heel sympathieke, leergierige, sociale jongen is."

Als de druk nog groot genoeg is voor Berghuis, is die nu nog vergroot doordat Dick Advocaat hem aanvoerder maakte. "Advocaat is perfect voor hem, die geeft hem een aai over zijn bol en een schop onder zijn kont. Is eerlijk en duidelijk", besluit Schreuder.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!