''Ik had gehoopt op meer, maar we komen aan het einde nog goed weg''

0
''Ik had gehoopt op meer, maar we komen aan het einde nog goed weg''

Na het verlies twee weken gelden in Zwitserland, wist Feyenoord gisteren een punt over te houden aan het duel met Young Boys.

"Ik vond niet dat er meer in zat. Ik had het wel gehoopt, maar aan het einde komen we nog goed weg", vertelt Dick Advocaat na afloop aan Veronica Inside. "Het vervelende is dat wij te vaak onnodig balverlies leden, daar zaten zij op te wachten met hun snelheid voorin. Onnodig hebben wij het ons met momenten moeilijk gemaakt, dat moeten we verbeteren."

Feyenoord kwam op voorsprong, maar gaf dat halverwege de tweede helft weg. "Dat tegendoelpunt komt wanneer wij in de aanval zijn en te ver doordringen en ze er half in gaan. Als je dan ziet hoe de bal erin gaat, dat mag natuurlijk niet, terwijl we toch afspraken maken over rest verdediging. Dan staan er toch te weinig, zijn ze toch te enthousiast en gaan ze allemaal voor de bal lopen", blikt de coach terug op de 1-1.

Hoewel de bank vol zat, koos Advocaat er bewust voor om niet al zijn wisselmogelijkheden te gebruiken. "Vanavond heb ik er niet aan gedacht om door te selecteren, want voordat alles een beetje staat, dan heb je straks die tweede goal tegen je", geeft hij aan. "Ik heb Larsson gebracht omdat onze linksbuiten (Sinisterra, red.) er redelijk doorheen zat. Die andere (Senesi voor Ie, red.) was een logische wissel, maar ik wou eigenlijk niet door wisselen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›