Duidelijke Advocaat: ''Wie niet honderd procent is, speelt niet''

0
Duidelijke Advocaat: ''Wie niet honderd procent is, speelt niet''

Jan-Arie van der Heijden maakte dit seizoen nog maar weinig minuten, sterker nog, hij behoorde vaak niet eens tot de selectie. Met Dick Advocaat aan het roer kwam hier verandering in, en daar bleef het niet bij.

"Hij praat! Dat viel me op tijdens die eerste trainingen. Hij was een van de weinigen", aldus Dick Advocaat over Van der Heijden in Voetbal International. "Voor mij is die communicatie zó belangrijk, dat ik niet heb getwijfeld hem op te stellen. Die jongen heeft lang niet gespeeld, drie maanden, dat klopt, maar hoelang loopt hij wel niet mee?"

Tegen VVV Venlo begon de verdediger eindelijk weer eens in de basis en maakte hij de 90 minuten vol. "Ik moet Van der Heijden een compliment maken, voor hoe hij dat heeft ingevuld, ook nog op kunstgras. Hij deed wat-ie moest doen, zorgde dat de organisatie stond, coachte en hield de boel bij elkaar", zegt de trainer. "Daarmee begint het allemaal."

De terugkeer van Van der Heijden ging gepaard met het verdwijnen van Eric Botteghin uit de basis. "Op zaterdag kreeg hij wat last (hamstring, red.). Niettemin wilde hij wel beginnen aan de warming-up, maar dat vond ik niet zo’n goed idee, dat hebben we dus ook maar niet gedaan", vertelt Advocaat. "In deze fase kan ik geen half fitte spelers gebruiken. Wie niet honderd procent is, speelt niet."

Daarnaast raakte de Braziliaan ook nog de aanvoerdersband kwijt. "Nou ja, ik denk Steven Berghuis, de nieuwe aanvoerder, elke week wel op te stellen. Bij Botteghin weet ik dat nog niet zo zeker, met alle concurrentie op zijn positie", legt de Kleine Generaal uit.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›