'Serie A-club gaat voor Wijnaldum; miljoenenbod in de maak' Vermeend Feyenoord-doelwit: ''Aanbiedingen van Nederlandse clubs'' El Ahmadi over terugkeer naar Feyenoord: ''Zeker een optie'' ''Steven Berghuis belangrijker in kampioensjaar dan Dirk Kuyt'' 'Ondernemers denken aan derde ring in plaats van Feyenoord City'

''Je verwacht dat Jaap Stam een verdediging neer kan zetten''

0
''Je verwacht dat Jaap Stam een verdediging neer kan zetten''

De achterhoede bleek afgelopen weekend wederom het zorgenkindje van Feyenoord. De Rotterdammers kregen tegen Fortuna Sittard maar liefst vier doelpunten om de oren en staan daarmee dit seizoen al op zeventien tegentreffers. 

"Als je kijkt naar hoeveel tegendoelpunten Feyenoord nu al tegen heeft gekregen, dat is echt schrikbarend", oordeelt Sinclair Bischop bij RTV Rijnmond. "De verdediging is zo lek als een mandje. Het gekke is ook dat je flink hebt geïnvesteerd in de defensie."

Onder meer Rick Karsdorp, Edgar Ié en Marco Senesi werden naar De Kuip gehaald. "Dan verwacht je dat een verdediging neergezet kan worden door trainer Jaap Stam, die nota bene verdediger is geweest. Je kunt dan vaker de nul houden en dan hoef je voorin niet veel te scoren om te winnen."

Bischop plaatst daarbij de kanttekening dat de defensie van Feyenoord niet in zijn eentje verantwoordelijk is voor het grote aantal tegendoelpunten. "Het zijn ook veel omschakelmomenten", aldus de clubwatcher van RTV Rijnmond. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!