Troost keert terug in Raad van Commissarissen; Bruens doet stap opzij VIDEO | Samenvatting: Feyenoord pakt volle buit ondanks moeizaam begin 'Troost keert 'gewoon' weer terug bij RvC van Feyenoord' Bozenik looft Feyenoord-fans: ''Daar stond zulk hoog kippenvel op'' Berghuis: ''Concurrentie in het team is zo belangrijk''

Feyenoord verlengt contracten: ''De speler wordt er sowieso beter van''

( 0 reacties)
Feyenoord verlengt contracten: ''De speler wordt er sowieso beter van''

De topclubs in Nederland slagen er steeds vaker in om sleutelspelers langer aan zich te binden door hun contract te verlengen. Bij Feyenoord werd bijvoorbeeld Steven Berghuis langer vastgelegd.

"Naar mijn idee heeft Ajax die trend gezet. Zij begonnen althans met het openbreken van contracten en het spectaculair verhogen van salarissen. Dat is op zich niet nieuw, ik heb zelf ook wel eens dat soort deals gemaakt, maar het klopt dat je het nu vaker ziet dan voorheen", vertelt zaakwaarnemer Rob Jansen tegenover het Algemeen Dagblad. Inmiddels gebeurt het niet alleen in Amsterdam, maar ook bij Feyenoord.

Een langer contract betekent niet dat de spelers de nieuwe verbintenis ook altijd uitdienen. "Beide partijen kopen als het ware tijd. De club om een geschikte opvolger te vinden. De speler zelf om straks een goede club te vinden. De speler en zijn zaakwaarnemer worden er sowieso beter van'', erkent Jansen. Contracten verlengen is handig, maar er zit ook een groot risico aan. 

"Het risico voor een club is altijd dat een speler geblesseerd raakt, of in een vormcrisis belandt. In dat soort gevallen zit de club opgescheept met een torenhoog, meerjarig salaris. Dat is allemaal onderdeel van het spel. Iedereen ruilt als het ware elkaars voordeeltjes uit, met een dergelijke deal als uitkomst. Zolang het publiek daardoor langer kan genieten van goede spelers, lijkt me daar weinig mis mee."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›