'Voorspel twee spannende wedstrijden, verschil is niet zo groot''

De laatste horde naar de groepsfase van de Europa League is voor Feyenoord de Israëlische club Hapoel Beer Sheva, waar de Nederland Nigel Hasselbaink speelt.

"Wij hebben een heel aardige ploeg, we vullen elkaar goed aan. Er staat wel een team dat voor elkaar strijdt en we kunnen meerdere systemen spelen. Dat maakt het voor een tegenstander soms lastig om tegen ons te spelen. We kunnen goed voetballen en we kunnen hard werken. Die combinatie kan succes opleveren", vertelt hij aan Voetbal International.

Wat ze niet zullen gaan doen is met tien man verdedigen. "Reken daar maar niet op. Onze trainer is tactisch sterk, ik vertrouw erop dat hij met een goed plan komt. Eerst uit spelen vind ik wel gunstig", biecht de spits op. "We kunnen een beetje afwachten en Feyenoord laten komen, maar wij willen zelf ook voetballen. Dat kunnen we ook."

Hoewel hij ervoor vreest, hoopt Hasselbaink dat Feyenoord de Israëlische ploeg zal onderschatten. "Het Israëlische voetbal is in Nederland wat onbekend misschien, maar een ploeg als Hapoel Beer Sheva is gewoon een prima elftal. Als je dat onderschat heb je een probleem. Ik voorspel twee spannende wedstrijden. Het verschil is niet zo groot gok ik."

Met de aanvaller zelf gaat het ook goed, die hoopt op het halen van de groepsfase. "Ik maakte in de return tegen Norrköping eindelijk weer een doelpunt, mijn eerste sinds de play-offs van eind vorig seizoen. Ik heb het naar mijn zin hier en voel me op mijn gemak. Het leven is goed, ik speel veel. Een paar extra Europese wedstrijden tegen mooie tegenstanders in mooie landen spelen, de groepsfase halen dus, zou prachtig zijn."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand