''Zolang dat het geval is kan Stam geen succesvol elftal componeren''

0
''Zolang dat het geval is kan Stam geen succesvol elftal componeren''

Feyenoord is te afhankelijk van Steven Berghuis. De smaakmaker van de Rotterdammers is de enige speler in de ploeg van trainer Jaap Stam die vanuit het niets wat kan creëren en dat is een slecht teken.

"Op de momenten dat Berghuis in de dekking staat, neemt niemand de creatieve taken van hem over", analyseert Voetbal International-verslaggever Pieter Zwart. "Bij afwezigheid van de geblesseerde Nicolai Jorgensen ontbreekt het aan een aanspeelpunt in de spits en Stam geeft zelf na afloop aan dat zijn aanvallers nog niet de juiste momenten herkennen om loopacties te maken in de diepte."

"Sam Larsson mag zich die kritiek aantrekken, want de Zweed is tegen Heerenveen onzichtbaar en bij geen enkele poging betrokken. Larsson typeert daarmee de wisselvalligheid bij Feyenoord. Net als de rest van het team worstelt Larsson echter om constant een hoog niveau te halen, wat zich vertaalt in de teleurstellende resultaten", vervolgt hij.

Voor Feyenoord is het de hoogste tijd dat er wat creatieve impulsen aan de selectie worden toegevoegd, wil het dit seizoen hoge ogen gooien. "Zolang Berghuis de beste spits, rechtsbuiten én aanvallende middenvelder van Feyenoord is, wordt het lastig voor Stam om een succesvol elftal te componeren", aldus Zwart.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›