''We trainen nu niet alleen langer, maar ook vaker en zwaarder''

( 0 reacties)
''We trainen nu niet alleen langer, maar ook vaker en zwaarder''

Sven van Beek merkt in de eerste weken onder leiding van Jaap Stam al grote verschillen in werkwijze ten opzichte van zijn voorganger Giovanni van Bronckhorst. De Feyenoord-verdediger constateert dat er onder Stam hard getraind wordt dan voorheen.

"Zeker weten. Niks ten nadele van Giovanni van Bronckhorst, want iedere trainer heeft zijn eigen manier van werken en zíjn manier is heel succesvol gebleken. Maar Jaap Stam is een ander type dan hij", vertelt Van Beek in gesprek met Voetbal International.

"We trainen nu niet alleen langer, maar ook vaker en zwaarder. Het is anders dan ik was gewend en dat voel je in je lichaam: kleine pijntjes, stramme spieren. Wat dat betreft is herstel nu net zo belangrijk", legt Van Beek uit. Gezien zijn geschiedenis met blessures, is de Feyenoorder extra alert op pijntjes.

"Gelukkig hebben we op de club een goede en uitgebreide medische en fysieke staf, maar zelf doe ik er ook veel aan. Als ik thuis op de bank een serietje lig te kijken op Netflix, ligt mijn been in een spierontspanner. Ik rust vaak, vroeg naar bed, goed eten, want je weet: morgen wordt weer een zware dag. Ik vind het mooi, omdat het nodig is", besluit Van Beek. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 oktober 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›