Stam heeft duidelijk doel voor ogen: ''Daar zijn we mee bezig''

( 0 reacties)
Stam heeft duidelijk doel voor ogen: ''Daar zijn we mee bezig''

Jaap Stam is maandag officieel begonnen aan zijn klus als hoofdtrainer van Feyenoord en heeft voor komend seizoen een duidelijk doel voor ogen: dominant en attractief voetbal spelen.

"Er zijn dingen die wel gaan veranderen in de manier van spelen, denk ik. In de manier waarop ik het graag wil zien", zegt Stam voor de camera van FOX Sports. "Uiteindelijk wil ik altijd op balbezit spelen. Ik wil altijd dominant zijn in de manier van spelen. Heel attractief voetbal spelen en daar hoort een bepaalde kwaliteit in de zin van technisch voetbal bij."

Aan Stam de taak zijn spelers hierin wegwijs te maken. "Kalm zijn aan de bal en een bepaalde vechtlust hoort daar bij in balverlies. Dat je direct druk gaat krijgen op de bal. Daar heb je bepaalde spelers voor nodig. Dat is wel een spel dat ik ambieer. Dat probeer je er direct in te slijpen", vervolgt hij.

"Zoals vandaag (maandag, red.) is het niet echt een training om dat direct allemaal aan te geven. Daar heb je de tijd voor nodig. Spelers moeten dat leren en moeten dat gaan zien. Sommige patronen zullen op hetzelfde neerkomen, maar in die patronen kan ook een bepaalde nuance zitten waardoor het makkelijker gaat worden om aan de bal te komen. Daar zijn wij mee bezig en dat hopen we erin te krijgen", aldus Stam.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 oktober 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›