Van Persie twijfelt over afscheid: ''Dat zou best kunnen''

( 0 reacties)
Van Persie twijfelt over afscheid: ''Dat zou best kunnen''

Robin van Persie wil niets liever dan afscheid nemen in een bomvolle De Kuip. Doordat de KNVB de door het Champions League-avontuur van Ajax het speelschema op de kop gooide, is niet Feyenoord - ADO Den Haag, maar Fortuna Sittard - Feyenoord, de laatste wedstrijd voor de Rotterdammers.

"Of er een scenario denkbaar is dat ik daar helemaal niet meer in actie kom? Ja, dat zou best kunnen. Ik moet er nog over nadenken, maar met alle respect, ik kijk uit naar mijn laatste wedstrijd in de Kuip. Niet naar een laatste wedstrijd in Sittard", zegt Van Persie in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik zag het schema en ik zag dat ADO thuis de laatste wedstrijd zou zijn. Ik debuteerde ooit tegen Roda JC in de Kuip. En de laatste in de Kuip, dat was prachtig. Maar het schema is nu veranderd."

Van Persie wil er echter niet al te veel woorden aan vuil maken. "Ik heb nee gezegd tegen het aanbod van de clubleiding om een speciale afscheidswedstrijd te spelen. Dat vond ik wel mooi, maar ik heb toch nee gezegd. Zoiets moet bij je passen. En ik had daarvoor zes maanden moeten doortrainen, de praktische kant was gewoon niet handig. Ik heb bij Jan de Jong en Martin van Geel aangegeven dat ik geen extra wedstrijd hoef."

"Dit is mijn club. En die is heel meegaand voor de wedstrijd tegen ADO. Feyenoord zorgt voor tickets, heel veel voormalige trainers zitten op de tribune. Familie en vrienden komen kijken. Mensen met wie ik in al die jaren een band heb opgebouwd", aldus Van Persie.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›