Derksen steunt Clasie: ''Hij mag dat van mij best uiten''

( 0 reacties)
Derksen steunt Clasie: ''Hij mag dat van mij best uiten''

Feyenoord is verzekerd van plek drie in de Eredivisie. Volgens Hans Kraay jr. komt de derde plaats niet meer in gevaar voor de Rotterdammers en wordt nummer vier AZ op gepaste afstand gehouden. Tegen Heracles Almelo zorgde een aanvallende wissel van trainer Giovanni van Bronckhorst voor de 2-1 zege.

"We weten allemaal: als je met tien man komt te staan, gaan alle trainers steevast 4-4-1 spelen", stelt Kraay jr. aan tafel bij Veronica Inside. "Maar hij wilde per se winnen. Hij haalt z'n controleur eruit en speelt 4-2-3, met Van Persie, Berghuis en Larsson. Dat is dé manier om vol voor de winst te gaan." Jordy Clasie werd de dupe. "Clasie heeft zich heel slecht gedragen. Als je zo langzaam naar de kant gaat, vind je op dat moment jezelf belangrijker dan het team."

Johan Derksen vond het Clasie-incident wel meevallen. "Als de spelers weten dat de trainer en directeur weggaan, dan ben je al wat van je overwicht kwijt. Dan is het normaal dat mensen wat meer durven. Dat Clasie teleurgesteld was, mag hij van mij best uiten. Daar moeten we niet zo dramatisch over doen. Als aanvoerder past het niet. Ik had gezegd: je bent geen aanvoerder meer en we gaan over tot de orde van de dag", vult hij tot slot aan.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!