'Overleefcultuur' bij Feyenoord: ''Samenwerken met Premier League?''

( 0 reacties)
'Overleefcultuur' bij Feyenoord: ''Samenwerken met Premier League?''

Volgens Emile Schelvis is het de hoogste tijd dat de bezem er door gaat bij Feyenoord. Onder meer technisch directeur Martin van Geel moet plaatsmaken, meent de presentator, commentator en sportjournalist. 

"Er komt een kantelpunt aan", stelt Schelvis aan tafel bij FC Rijnmond. "Er zijn mensen die zeggen: 'Ik neem volgend seizoen geen seizoenkaart meer, ik heb hier geen zin in'. Je kan zeggen: dat is opportuun, je zit naar een slechte wedstrijd te kijken en het gaat nergens meer om. Maar het is wel een sentiment dat je serieus moet nemen."

Van Geel wordt vaak verdedigd met het argument wat hij wel niet allemaal voor Feyenoord heeft betekend. "Dat is de discussie niet", vervolgt Schelvis. "Het gaat veel meer over het gevoel van nu. Feyenoord moet een keer vertellen waar ze over vijf jaar willen staan. Maak een plan, zoals ieder bedrijf dat maakt. Van Geel zegt: 'We zitten aan ons plafond, we kunnen geen geld meer genereren.' Hoezo plafond? Robert Eenhoorn (algemeen directeur AZ, red.) is op pad in Amerika om AZ meer financiële mogelijkheden te geven."

Schelvis begrijpt weinig van de handelswijze in De Kuip. "Waarom gaat Feyenoord niet samenwerken met een strategische partner in de Premier League? Doe iets! Leg een visie neer en ga daaraan werken. Iedereen kijkt maar naar elkaar. Het is een grote overleefcultuur geworden in plaats van dat mensen elkaar inspireren", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!