Tapia eerlijk: ''Ik heb geen rancune, zo zit ik niet in elkaar''

( 0 reacties)
Tapia eerlijk: ''Ik heb geen rancune, zo zit ik niet in elkaar''

Renato Tapia maakte in de winterstop vanwege een gebrek aan speeltijd op huurbasis de overstap naar Willem II. Ondanks zijn vertrek uit Rotterdam, is de Peruvaan vastberaden om zijn dienstverband bij Feyenoord tot een succes te maken. 

"Ik ben niet weggegaan met slechte emoties en ben de club dankbaar voor de kans," steekt Tapia van wal in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik heb dus ook geen rancune, zo zit ik niet in elkaar. Ik ga nog goed om met Van Bronckhorst en Van Geel. Volgend seizoen keer ik terug en begint het weer op nul, zoals altijd. Ik ga honderd procent geven om weer onderdeel van het team te zijn."

In Rotterdam moest Tapia genoegen nemen met een wisselrol, maar dat leek hem ogenschijnlijk weinig te raken. De 23-jarige middenvelder lachte veel en bleef immer positief. "Wat heb ik fout gedaan? Waarom speel ik niet? Daar heb ik mij meer op gericht, dan op boosheid", legt Tapia uit. "Lijkt het niet zo omdat ik veel lach? Ik had niet opeens meer gespeeld als de trainer mij boos ziet rondlopen, dan kies ik er voor om positief te blijven."

Bij Willem II heeft Renato Tapia al snel een basisplek weten te bemachtigen en daar is hij enorm blij mee. "Het geeft mij veel zelfvertrouwen om weer te laten zien wat ik kan en belangrijk te zijn. Ik voel mij ook comfortabel om als nummer zes spelen. Dat is toch mijn beste positie", stelt Tapia. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!