'Gijp' maakt zich zorgen: ''Dan wordt Feyenoord niet serieus genomen''

( 0 reacties)
'Gijp' maakt zich zorgen: ''Dan wordt Feyenoord niet serieus genomen''

René van der Gijp maakt zich zorgen over Feyenoord. De Veronica Inside-analyticus constateert dat het in Rotterdam, in tegenstelling tot Amsterdam, allesbehalve wemelt van het zelfopgeleide talent. 

"Jan (Boskamp, red.) zegt dat er wel aardige talenten rondlopen, maar die zijn dertien, veertien jaar. Dat duurt nog wel een tijdje", zegt Van der Gijp bij Recht uit Rotterdam. "Wat er nu aankomt, is Wouter Burger en Orkun Kökcü. Dat is niet het grote werk, denk ik."

Ook op de transfermarkt geniet Ajax een groot voordeel ten opzichte van Feyenoord. "Het is voor Ajax straks geen probleem meer om een speler van Anderlecht of de spits van Standaard Luik over te nemen. Als Feyenoord daar naar zou informeren, dan worden ze niet een serieus genomen", meent Van der Gijp, die denkt dat de factor geluk een grote rol speelt.

"De Ligt, De Jong en Van de Beek is eigen jeugd. Daar moet je gewoon mazzel mee hebben", is 'Gijp' van mening. "Het is ook erg moeilijk. Hoe verder je wegzakt, hoe moeilijker het wordt om bepaalde spelers binnen te halen. Voor Ajax is het makkelijk. Die kunnen straks met hun miljoenen naar alles en iedereen informeren en ze hebben allemaal interesse."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!