Kritiek op Feyenoord-publiek: ''Zij vinden dat blijkbaar prima''

Feyenoord moet op 4 april in de thuiswedstrijd met SC Heerenveen Vak S sluiten als straf voor het ongeorganiseerd afsteken van vuurwerk in het duel met PSV. Het is voor Feyenoord de zoveelste straf als gevolg van ongeoorloofd vuurwerkgebruik.

Dat merkte ook Ruud van Os, hoofdredacteur van RTV Rijnmond, op. Hij pleit in een column voor 'een gecontroleerd systeem aan de rand van het veld' met betrekking tot vuurwerk in De Kuip. "Deze werkwijze wordt bijvoorbeeld in de Johan Cruijff Arena al jaren toegepast", schrijft Van Os. "De Ajax-supporters kunnen daardoor blijven genieten van vuurwerk en het scheelt de club een hoop geld en gedoe als het  vakken leeg moet houden."

Bij Feyenoord ligt het probleem gecompliceerder, zo erkent Van Os. "Een gedeelte van de aanhang is woedend op de clubleiding die het ongeorganiseerd afsteken van vuurwerk te lijf gaat. Die ‘supporters’ vinden het blijkbaar prima dat de club boete op boete krijgt en binnenkort een heel vak moet sluiten, waarin ook onschuldigen hun plekkie hebben."

Naar aanleiding van de KNVB-beslissing om Vak S te sluiten heeft een deel van het Feyenoord-publiek opgeroepen tot een boycot van de thuiswedstrijd met SC Heerenveen. "Maar wat nog veel mooier zou zijn is als diezelfde groeperingen zouden oproepen tot het stoppen van het ongeorganiseerd afsteken van vuurwerk", stelt Van Os. "Op die manier hoeft geen vak leeg te blijven en kan de club het geld dat nu naar boetes gaat spenderen aan waar het meest behoefte aan is in de Kuip: goede voetballers."

Van Os roept de clubleiding van Feyenoord op om over te gaan op een gecontroleerd systeem. "En voor al die stoere slimmeriken die fakkels en rotjes het stadion in smokkelen: stop met veroorzaken van boetes en straffen voor de club waarvan je zegt aanhanger te zijn", besluit hij zijn column. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
14/04
Fortuna Sittard
14:30
Feyenoord
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand