Clasie over speciale band: ''Naar zulke mensen móét je wel luisteren''

( 0 reacties)
Clasie over speciale band: ''Naar zulke mensen móét je wel luisteren''

Jordy Clasie heeft Willem van Hanegem enorm hoog zitten. De middenvelder heeft een speciale band met De Kromme, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International, dat een speciale editie maakte ter ere van de 75e verjaardag van Van Hanegem. 

"Ik woonde bij de familie Van Hanegem om de hoek en was bevriend met Boy, de zoon van Willem. Samen waren we vaak op straat te vinden, altijd maar voetballen", steekt Clasie van wal. "Aan spelen bij een club dacht ik nooit, maar Boy was lid van DSK uit Haarlem en zo ben ik er ook terechtgekomen. Willem stimuleerde dat ik er ook moest gaan spelen. Je zou dus eigenlijk wel kunnen zeggen dat ik door Willem ben gaan voetballen."

Clasie werd regelmatig voorzien van advies van Van Hanegem. "Met Willem praat je vooral over voetbal in het algemeen. Maar alleen door dan te luisteren, leer je al veel. Ik heb hem natuurlijk nooit in het echt zien spelen, dus ben ik hem op een gegeven moment gaan opzoeken op internet. Dan zie je Johan Cruijff en Willem samen en besef je wat voor een grote speler hij is geweest. Naar zulke mensen móét je wel luisteren", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›