Wijze les voor Kökcü: ''Ik liet mijn koppie hangen''

( 0 reacties)
Wijze les voor Kökcü: ''Ik liet mijn koppie hangen''

Orkun Kökcü hoopt zich zo snel mogelijk op te werken tot een vaste waarde in het elftal van Feyenoord. De 17-jarige middenvelder stond al eens in de basis, maar werd uiteindelijk toch weer naar de bank verwezen.

"Ik wil steeds een stap verder. Nu werk ik eraan om écht door te breken en basisspeler te worden", zegt Kökcü tegenover Metro. "Ik lig op koers, maar ik snap goed waarom omgaan met teleurstellingen een thema is in de gastles aan groep acht. Iedereen stuit op teleurstellingen. Ik eerder dit seizoen ook. De vraag is: hoe ga je ermee om?"

Gezien zijn leeftijd mag hij bij Feyenoord O19 spelen, maar afgelopen zomer hevelde Giovanni van Bronckhorst hem over naar de selectie. "Maar ik voelde onzekerheid over hoe definitief die stap was. Baalde ik van, en als je jong bent is het vaak moeilijk om je teleurstelling te verbergen. Ik liet mijn koppie hangen", vervolgt Kökcü.

Een wijze les voor hem. "En ja, dat is níet de manier hoe je ermee om moet gaan. Natuurlijk geven ze dat ook mee in de jeugdopleiding, maar sommige dingen moet je in de praktijk ervaren. Uiteindelijk heb ik de knop omgezet en ben ik doorgegaan, weer hard gaan werken. Dát levert wel iets op, in mijn geval mijn Eredivisie-debuut", aldus Kökcü.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›