''Weten allemaal nog dat Van Persie Van Marwijk tot wanhoop dreef''

( 0 reacties)
''Weten allemaal nog dat Van Persie Van Marwijk tot wanhoop dreef''

Robin van Persie heeft zich andermaal ontpopt tot hartendief bij Feyenoord. De captain brengt De Kuip niet zelden in ontroering, ziet ook Peter Visee, columnist bij het Algemeen Dagblad.

"Dat Van Persie goed voetballen kan wisten we allemaal al jaren. Dat hij zo'n leuke persoonlijkheid heeft, dat is echt iets van de laatste jaren. Onze topscorer aller tijden laat sinds zijn komst naar Feyenoord zien dat een mens kan veranderen", steekt Visee van wal. 

"Ik kan daarvan genieten. We herinneren ons allemaal nog wel dat hij Pierre van Hooijdonk wegduwde bij een vrije trap. We weten allemaal nog dat hij Bert van Marwijk tot wanhoop dreef. We kennen het chagrijn van Van Persie toen niet hij, maar Sneijder of Robben de sterren waren bij Oranje. Hij is het grootste deel van zijn carrière allesbehalve een knuffelbeer geweest."

Van Persie werd onlangs verkozen tot sportpersoonlijkheid van het jaar. "Sinds hij bij Feyenoord zit, heeft hij volgens mij het idee losgelaten dat hij de beste moet zijn en alles moet spelen. Dat maakt hem een prettiger mens. Hij is nog steeds de beste, maar lijkt het belangrijker te vinden dat anderen ook beter worden."

Zijn carrière zit er over een aantal maanden op. "Na dit seizoen gaat hij stoppen. Een goed besluit. Toch ben ik blij dat we deze relaxte, leuke, sympathieke Robin van Persie van de laatste twee jaren hebben leren kennen", aldus Visee.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›