'Dit Feyenoord is meer dan ooit gebaat bij veel meer frisse gezichten''

Het loopt intern allesbehalve lekker bij Feyenoord. Onder meer de positie van trainer Giovanni van Bronckhorst is een lastig vraagstuk. De kans lijkt klein dat hij ook volgend seizoen nog aan het roer staat in Rotterdam. 

"Bij Feyenoord strooien ze elkaar zand in de ogen. En in de Kuip is er blijkbaar niemand die de korrels eruit lijkt te willen wrijven", schrijft Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad. "In de Kuip is meer dan ooit behoefte aan nieuwe inzichten. Om tunnelvisie te vermijden. Van Geel vindt de door hem geleide scouting de beste groep spelersspeurders waarmee hij in zijn loopbaan heeft samengewerkt, maar het aankoopbeleid kan met alle goede wil van de wereld onmogelijk creatief worden genoemd."

Ook de academie krijgt ervan langs. "Bij de jeugdopleiding dwepen ze met de grootste talenten, maar als ze dan de leeftijd hebben om écht door te breken, stokt de ontwikkeling vaak. Dat heeft volgens vrijwel al die talenten zelf vooral te maken met het categorisch negeren van de voetbalpiramide", vervolgt Gouka. "Bij Feyenoord draaien ze in cirkeltjes en vinden ze voor alle kritiek een antwoord om de vaak koppige visie te rechtvaardigen. De vraag is inmiddels gerechtvaardigd of dat met dezelfde mensen aan boord ooit nog doorbroken kan worden."

En dus rijst de vraag nog maar eens of de houdbaarheidsdatum van Van Bronckhorst niet verstreken is. "De kans dat Van Bronckhorst en de club na dit seizoen uit elkaar gaan, is groot. De vraag is of daarmee alles opeens is opgelost. Het gaat dieper. Dit Feyenoord is meer dan ooit gebaat bij veel meer frisse gezichten, mensen met nieuwe inzichten en vooral een Kuip met een reëel zelfbeeld", aldus Gouka.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand