VIDEO | Samenvatting: Feyenoord kent valse start met verlies bij PEC Zwolle

Feyenoord heeft zaterdagavond in Zwolle verloren van PEC. De Rotterdammers wisten een achterstand in eerste instantie nog weg te werken maar moesten daarna alsnog het hoofd buigen: 3-1.

Feyenoord begon zwak aan de wedstrijd en gaf direct al enkele kansen weg aan PEC Zwolle. In eerste instantie liet de thuisploeg die kansen onbenut maar na een half uur spelen was het dan toch raak. Bram van Polen kopte een vrije trap achter doelman Bijlow. Feyenoord antwoordde echter meteen met een rake vrije trap van Robin van Persie.

Na rust bleef PEC Zwolle fris en aanvallend voetballen. Feyenoord had het er duidelijk lastig mee en na zo'n tien minuten kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Vito van Crooij schoot de bal via een verdediger in het doel. Daarmee was het nog niet gedaan met de rampspoed want vijf minuten later moest Bijlow zich geblesseerd laten vervangen door Kenneth Vermeer. Younes Namli maakte het Rotterdamse leed nog erger door de derde Zwolse treffer te scoren. Feyenoord ging daarna nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar verder dan een (terecht) afgekeurd doelpunt van Jens Toornstra kwamen de Rotterdammers niet meer.

Opstelling Feyenoord: Bijlow(61. Vermeer); St. Juste, Van der Heijden(83. Botteghin), Van Beek, Verdonk; Clasie, Vilhena, Van Persie(70. Toornstra); Berghuis, Jorgensen, Larson