Van Persie hoeft geen afscheidsduel: ''Vind het allemaal een beetje geforceerd''

( 0 reacties)
Van Persie hoeft geen afscheidsduel: ''Vind het allemaal een beetje geforceerd''

Robin van Persie heeft nogmaals laten weten dat hij weinig voelt voor een afscheidswedstrijd bij Feyenoord of het Nederlands Elftal. De 35-jarige routinier is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer.

"Als ik eerlijk moet zijn: die ererondes en afscheidswedstrijden… Ik vind het allemaal een beetje geforceerd. Ik heb al zo veel aandacht gehad in mijn carrière", vertelt Van Persie, die topscorer aller tijden van Oranje is, aan Voetbal International. "Uit principe wilde ik ook nooit bedanken voor Oranje, ook al voelde ik natuurlijk zelf ook wel dat het einde naderde. Maar ik vind: voor je land bedank je gewoon niet."

Van Persie kende een geweldige carrière. "Uiteindelijk hebben we samen mooie en minder leuke momenten gehad en iedereen is er getuige van geweest. Ik had echt nooit durven dromen dat ik 102 interlands ging spelen, vijftig interlandgoals zou maken, de hele wereld over zou gaan reizen met mijn clubs en het nationale team… In feite is mijn hele carrière mijn afscheidswedstrijd", vervolgt hij.

Zijn laatste interland is er echter één om snel te vergeten. Tegen Frankrijk ging Oranje kansloos met 4-0 onderuit. "Ik hoef niet per se een sprookje als afscheid. We verloren met 4-0, ja, maar dat was een klein onderdeel in een veel groter geheel. Misschien ben ik wel veel te nuchter, ik heb gewoon niet de behoefte nog een keer een afscheidswedstrijd te spelen. Eigenlijk zocht ik nooit naar aandacht, zoiets moet in je karakter zitten. Sommige jongens vinden ze lekker, de spotlights, ik voel me prettig low profile", aldus Van Persie.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›