Bozenik schiet Feyenoord in extremis naar zege in spektakelstuk MATCHDAY: Feyenoord mist Jorgensen in duel met PEC Zwolle De Boer teleurgesteld: ''Hij brengt eigenlijk veel te weinig'' VIDEO | Onrust op de tribunes na afloop van SC Heerenveen - Feyenoord Datum en tijd van bekerwedstrijd Feyenoord - NAC Breda bekend

Van Persie doet boekje open: ''Het voelt alsof ik elf jaar lang ben misbruikt''

( 0 reacties)
Van Persie doet boekje open: ''Het voelt alsof ik elf jaar lang ben misbruikt''

Robin van Persie stond bij zijn terugkeer naar Feyenoord voor een aangename verrassing. Waar de 35-jarige spits bij 'awaydays' in Engeland jarenlang vijandige leuzen naar zijn hoofd geslingerd kreeg, werd er door Nederlandse uitsupporters voor hem geapplaudisseerd. 

In een interview met The Mirror benadrukt Van Persie nog maar eens het contrast tussen Nederlandse en Engelse supporters. "In Engeland ben ik constant slecht behandeld. Ik werd uitgefloten en uitgescholden bij iedere uitwedstrijd. Al met al voelt het alsof ik 11 jaar lang ben 'misbruikt' in Engeland."

"De manier van benaderen van de andere supporters was een heel lastig iets voor me", vervolgt Van Persie. "Totdat ik afgelopen zomer terugkeerde naar Nederland, was ik vergeten wat het was om applaus te krijgen in een ander stadion dan dat van je eigen ploeg. Nu voelen uitwedstrijden al bijna comfortabel voor me. Dat is heel mooi om nog mee te maken."

Robin van Persie bevindt zich inmiddels in de herfst van zijn carrière. Wanneer de spits gaat stoppen? "Waarschijnlijk aan het eind van dit seizoen. Ik ben dan 36 jaar oud en ben dan 18 jaar lang prof geweest. Vanaf dat ik 5 jaar werd ben ik met voetbal bezig geweest."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›