Bozenik schiet Feyenoord in extremis naar zege in spektakelstuk MATCHDAY: Feyenoord mist Jorgensen in duel met PEC Zwolle De Boer teleurgesteld: ''Hij brengt eigenlijk veel te weinig'' VIDEO | Onrust op de tribunes na afloop van SC Heerenveen - Feyenoord Datum en tijd van bekerwedstrijd Feyenoord - NAC Breda bekend

''Maar dan zal je altijd wel moeten zorgen voor verfrissing, nieuwe spelers''

( 1 reacties)
''Maar dan zal je altijd wel moeten zorgen voor verfrissing, nieuwe spelers''

Het aflopende contract van Giovanni van Bronckhorst is bij Feyenoord al enkele tijd onderwerp van gesprek. Fred Rutten, voormalig trainer van onder meer Feyenoord en FC Twente, vindt dat hij de huidige trainer niet kan adviseren.

"Ik kan niet voelen wat hij voelt. Zo’n besluit neem je op gevoel", begint Rutten in Voetbal International. "Toen Giovanni mij opvolgde bij Feyenoord, wist ik dat hij het goed zou gaan doen en als je ziet wat hij heeft gepresteerd, is dat uitgekomen."

Rutten is lovend over Van Bronckhorst. "Gio is een clubicoon en heeft daardoor dingen kunnen veranderen. In mijn tijd was Varkenoord, de opleiding, leidend. Ik wilde dat de club daarnaast ook zou proberen het elftal extern te versterken. Onder Giovanni heeft Feyenoord dat gedaan, want er was ook geld voor."

"Hij heeft ieder jaar wat gewonnen, dat is knap", vervolgt de nieuwbakken oefenmeester van Anderlecht. "Of een trainer dan na vier jaar verder kan, hangt af van veel factoren, maar het belangrijkste is altijd de spelersgroep. Is die relatie in orde en heeft hij het gevoel dat er nog veel meer valt uit te halen, kan-ie nog tien jaar door. Maar dan zal je altijd wel moeten zorgen voor verfrissing, nieuwe spelers."

Rutten is benieuwd of Van Bronckhorst zelf verder wil. "Ik weet niet hoe hij daar zelf tegenaan kijkt en ook niet wat Feyenoord wil. Zelf had ik het na een aantal jaar bij FC Twente wel gezien, toen iedereen me overal gelijk in gaf. Als de tafel blauw was en ik zei wit, begonnen ze allemaal te knikken. Dan moet je wegwezen", besluit Rutten.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Jan 2019 om 23:33
    Wie heeft nou eigenlijk een belangrijke bijdrage geleverd aan het kampioenschap van Feyenoord ? Ja roept u maar !
zondag 9 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›