''Dan heeft Feyenoord zich de laatste jaren alleen maar in de breedte versterkt''

( 0 reacties)
''Dan heeft Feyenoord zich de laatste jaren alleen maar in de breedte versterkt''

Giovanni van Bronckhorst heeft een aflopend contract bij Feyenoord. Mario Been vindt dat Van Bronckhorst credits verdient voor zijn prestaties bij de club.

"Tuurlijk, de club heeft het laatste woord, maar Gio verdient zoveel credits voor zijn prestaties, dat ik vind dat-ie er zelf ook een stem in mag hebben", begint Been in Voetbal International. "Als je vier jaar ergens trainer bent, is dat een lange tijd en bij Feyenoord al helemaal. En als je dan ook nog ieder jaar een prijs wint... Ik had in mijn periode al getekend voor eentje. Tegelijk: je wordt kampioen in 2017 en een jaar later sta je 21 punten achter op PSV. En dit seizoen is het gat weer groot. Dat heeft te maken met het verschil in budget en dus moet Gio bekijken of hij er zelf toekomst in ziet. Wat gaat de club doen?"

Volgens Been zijn de mindere prestaties in de Eredivisie niet alleen het conto van Van Bronckhorst. "Als je het aankoopbeleid ziet, heeft Feyenoord zich de laatste jaren alleen maar in de breedte versterkt. Als trainer ben je dan afhankelijk van een paar spelers en als dan jongens zoals Van Persie en Jørgensen duels moeten missen door blessures, heeft dat meteen invloed. Met die twee erbij lopen ze vol zelfvertrouwen het veld op. Zijn ze er niet, sluipt er iets van twijfel in zo’n elftal."

Ook heeft Been vertrouwen in de lichting nieuwe talenten van Varkenoord. "Ik zie nu weer jonge spelers debuteren, dat was ooit de weg naar succes. Gio zal moeten beoordelen of hij die weg wil inslaan, en de club of ze vinden dat hij er de geschikte man voor is. Maar als hij vertrekt, is het wel door de voordeur."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!