''Mocht Feyenoord besluiten niet door te gaan, kunnen ze beter meteen breken''

( 0 reacties)
''Mocht Feyenoord besluiten niet door te gaan, kunnen ze beter meteen breken''

Ruud Gullit is benieuwd wat Feyenoord gaat doen met het aflopende contract van trainer Giovanni van Bronckhorst. Ook over de timing van de club is Gullit heel erg nieuwsgierig.

"Giovanni moet zichzelf twee vragen stellen: krijg ik nog alles uit dit team en voel ik de onvoorwaardelijke steun intern? Zo ja, dan is er geen probleem en anders hééft hij een probleem", begint Gullit tegenover Voetbal International. "Ik heb weleens gezegd dat alle trainers oud en grijs worden. Gio heeft zijn eigen kleur haar nog, maar ik zie hem wel tekenen in zijn gezicht. Dat zijn dus de zorgen van een trainer."

Volgens Gullit heeft Van Bronckhorst altijd het vertrouwen van de club gehad. "Iedere trainer in de Eredivisie die zeven keer op rij verliest, kan vertrekken, maar Feyenoord zette er een trainer bij (Dick Advocaat, red.) en steunde hem daarmee op een ongelooflijke manier. Zie je nergens anders in Europa, alleen bij PSV, dat hetzelfde deed met Phillip Cocu. Volgens de maatstaven van het internationale voetbal heeft-ie het dus geweldig gedaan."

Maar nu is niet iedereen tevreden meer over het spel van Feyenoord. "Het voetbal ligt onder de loep, oud-clubiconen geven hun mening, steekjes onder water, dat zie je overal. Net zolang totdat je omvalt. Geen idee of het perspectief dat Gio ziet bij Feyenoord zwaarder weegt dan alles eromheen. De bal ligt bij hem. Probleem is de timing. Als hij besluit te stoppen, kan hij dat nu niet zeggen, dat gaat ten koste van zijn autoriteit. En mocht Feyenoord besluiten niet door te gaan, kunnen ze net zo goed meteen breken. Anders weet je wel hoe het gaat in een spelersgroep. Het is een lastige situatie", besluit Gullit.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!