''Dan vinden we een speler van twintig die bij Feyenoord meedoet al snel goed''

( 0 reacties)
''Dan vinden we een speler van twintig die bij Feyenoord meedoet al snel goed''

Jong Oranje presteert momenteel niet naar behoren. Voormalig bondscoach van Jong Oranje, Cor Pot, vraagt zich af of het wel beter kan.

''Heel vaak worden de spelers van Jong Oranje ook gewoon overschat, het verwachtingspatroon in Nederland is veel te hoog. Dan vinden we een speler van twintig die bij Feyenoord meedoet al heel snel heel goed. Terwijl dat internationaal gezien allemaal reuze meevalt. Vaak blijkt dat later ook: ga maar eens na hoeveel spelers van Jong Oranje het in de top uiteindelijk niét redden.''

''Daarnaast is het lastig om er echt continuïteit in te krijgen, omdat je toch afhankelijk blijft van het grote Oranje. Zelf kon ik op het EK in Israël met een redelijk complete groep werken, maar je zag het nu ook weer: Justin Kluivert wordt opgeëist door Koeman. Terecht hoor, maar je hebt daar bij Jong Oranje wel mee te maken'', gaat Pot verder in het Algemeen Dagblad.

Ook de onrust in de staf is volgens hem een vervelende factor. ''Als je de laatste decennia bekijkt, is het ook rond de staf vaak heel rommelig geweest. Er wordt gewoon veel te snel gewisseld van bondscoach. Zo kom je nooit tot stabiliteit en een vaste werkwijze'', besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›