Homepage » Eerste elftal » Aanwinst Ayoub: ''Waarom ik weg ben gegaan bij Ajax? Kijk, ik was een etterbakkie''

Aanwinst Ayoub: ''Waarom ik weg ben gegaan bij Ajax? Kijk, ik was een etterbakkie''

( 0 reacties)
Aanwinst Ayoub: ''Waarom ik weg ben gegaan bij Ajax? Kijk, ik was een etterbakkie''

FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub speelde tijdens zijn jeugd kort in de jeugdopleiding van Ajax, maar daar werd hij in 2008 weggestuurd vanwege een vechtpartijtje in de kleedkamer. De inmiddels 24-jarige middenvelder, die vanaf komend seizoen voor Feyenoord speelt en tot medio 2022 onder contract staat, weet dat hij vroeger een 'etterbakkie' was.

"Waarom ik weg ben gegaan bij Ajax? Kijk, ik was een etterbakkie. Na de training kwamen we in de kleedkamer en gingen we met de lichten uit alles gooien naar elkaar. Wat er ook lag. Taart, schoenen, bidons, alles werd gegooid naar elkaar. Een dag later gebeurde precies hetzelfde. Blijkbaar had iemand een lichte hersenschudding gekregen”, vertelt Ayoub in gesprek met FunX.

De spelers deden het voor de lol, maar een medespeler van destijds liep dus een hersenschudding op. Naast Ayoub werd later ook Oussama Tannane weggestuurd. "We werden allemaal op het matje geroepen. Er werd gezegd: jullie worden voor twee weken geschorst en daarna gaan we kijken wat het proces gaat worden. Het leek wel de rechtbank, man. Ik was veertien, ik had geen besef", vervolgt Ayoub.

"Toen hadden we een gesprek. Er werd gezegd dat ik en nog iemand de jongen die een lichte hersenschudding had hadden bedreigd. Daar klopte helemaal niets van. Achteraf hoorde ik dat die ouders hebben gezegd: als jullie die jongens niet wegsturen, doen wij aangifte bij de politie", zegt Ayoub verder.

Ayoub verkaste daarop naar de jeugdopleiding van FC Utrecht, al kon hij ook naar een andere club. "Ik was overtuigd van mezelf en wilde hoe dan ook profvoetballer worden. Na Ajax waren er genoeg clubs die me wilden hebben. Ik moest kiezen tussen FC Utrecht en AZ. Mijn gevoel lag meer bij Utrecht, omdat ze meer moeite deden om me binnen te halen", aldus Ayoub.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›