Homepage » Eerste elftal » Scorende Jørgensen zocht hulp bij 'magical player': ''It was a long time ago''

Scorende Jørgensen zocht hulp bij 'magical player': ''It was a long time ago''

( 0 reacties)
Lagere energierekening met Qurrent
Scorende Jørgensen zocht hulp bij 'magical player': ''It was a long time ago''

Nadat hij maar liefst elf wedstrijden droog stond, wist Nicolai Jørgensen afgelopen zondag tegen AZ (2-0) eindelijk het net weer eens te laten bollen. En dat doet hem deugd.

"Het was heerlijk om weer te scoren", vertelt de Deense spits aan ELF Voetbal. "Als je elf wedstrijden op rij niet scoort raak je wel gefrustreerd. Je gaat dan nadenken. Soms teveel en je gaat dingen doen die je niet moet doen als spits. Zo liet ik me soms veel te ver terugzakken naar het middenveld om de bal op te halen, terwijl ik eigenlijk gewoon rond de zestien moet blijven en daar mijn momenten moet kiezen om die acties te maken."

Jørgensen praatte de voorbije weken veel met zijn oud-ploeggenoot Dirk Kuyt. "Hij zei ook: praat erover met je teamgenoten. Over waar je de bal wil hebben en hoe je positie kiest. Vorig seizoen waren er meer automatismen dan dit seizoen. Dirk zei ook: 'Nico, blijf rustig'. Robin van Persie en Roy Makaay hebben mij ook geholpen. Ook over hoe ik nog beter positie kan kiezen, vooral in en rond de zestien", vervolgt hij.

"Het is heel fijn om iemand als Robin in de ploeg te hebben. He is a magical player en ook een heel fijn persoon die zijn kennis graag wil delen. Doelpunten maken geeft zoveel vreugde, daar voetbal ik voor. Ik wist bijna niet meer hoe ik moest juichen na de afgelopen maanden, haha. It was a long time ago", aldus Jørgensen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!