Homepage » Eerste elftal » Tapia baalt van reserverol: ''Hij reageerde niet met een vrolijk dansje''

Tapia baalt van reserverol: ''Hij reageerde niet met een vrolijk dansje''

( 0 reacties)
Lagere energierekening met Qurrent
Tapia baalt van reserverol: ''Hij reageerde niet met een vrolijk dansje''

Door de matige resultaten van Feyenoord komt er steeds meer kritiek op trainer Giovanni van Bronckhorst. Het Algemeen Dagblad maakte een analyse van de huidige staat van Feyenoord.

''Wie Feyenoord analyseert, ziet dat de Rotterdammers het beste uit zichzelf naar boven toveren als de ploeg kan reageren op een tegenstander. Als de ruimtes op het veld groot zijn, is Feyenoord sterk. Tegenstanders die achterover leunen en de bal aan Feyenoord gunnen, constateren dat het positiespel te traag en te onnauwkeurig is om ploegen echt kapot te kunnen spelen'', begint de krant kritisch.

Toch staat Van Bronckhorst niet echt ter discussie. ''De oefenmeester staat er nog altijd goed op bij zijn spelersgroep die hem ziet als een eerlijke, hardwerkende en bovenal rustige trainer. Oké, Kenneth Vermeer had het helemaal met hem gehad. En Renato Tapia reageerde ook niet met een vrolijk dansje op zijn verbanning uit het eerste elftal. Maar dat zijn uitzonderingen'', gaat het dagblad verder.

''Maar steun of niet, het wil niet zeggen dat de spelers van Feyenoord nog genoeg vorderingen maken. En om dat feit zal de clubleiding zich ernstig zorgen maken. Toen Van Bronckhorst ruim een jaar geleden voor twee jaar bijtekende in de Kuip, waren er invloedrijke sponsors die daar vraagtekens bij zetten. Ze waren het debuutseizoen van Van Bronckhorst nog niet vergeten en riepen op tot meer voorzichtigheid.'' 

''Winst in het bekertoernooi zou Van Bronckhorst tot de succesvolste trainer van Feyenoord op nationaal niveau maken. Maar de punten die in zijn nadeel spreken zijn er ook. Dit Feyenoord laat zelden zien wat het wil bij balbezit. Als de tegenstander de bal heeft, is eveneens onduidelijk wat Feyenoord eigenlijk wil. Waar zet de ploeg druk en waar juist niet? Het positiespel is traag en allesbehalve sterk ontwikkeld.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!