Homepage » Eerste elftal » Van Persie gefileerd: ''Het interesseert hem niet, hij is altijd een einzelgänger geweest''

Van Persie gefileerd: ''Het interesseert hem niet, hij is altijd een einzelgänger geweest''

( 1 reacties)
Van Persie gefileerd: ''Het interesseert hem niet, hij is altijd een einzelgänger geweest''

Volgens Jan Everse gaat Feyenoord het zondag lastig krijgen op bezoek bij Ajax. De oud-trainer denkt ook dat Robin van Persie, als hij op tijd speelgerechtigd is, niet meer in staat is om het verschil te maken.

"Steven Berghuis is in vorm, maar verder? Er zijn er te veel die nu niet het niveau hebben dat je bij Feyenoord verwacht", vertelt Everse aan VoetbalPrimeur. "Jens Toornstra is niet in vorm, Karim El Ahmadi zal nooit iets bijzonders doen in balbezit. Sofyan Amrabat heeft ook nog niet laten zien dat-ie een aanwinst is en het is nog niet het seizoen van Nicolai Jörgensen. Op links is het steeds tobben met Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson."

Everse is niet heel enthousiast over de komst van Van Persie. "Je weet helemaal niet of hij fit is. Zijn blessuregevoeligheid is al jaren een probleem. Hij heeft zwakke enkels. Ik verwacht geen wonderen van hem", vervolgt Everse. "Dirk Kuyt en Van Persie mag je niet met elkaar vergelijken. Van Persie is een véél groter talent. Een natuurtalent. Als hij nog fit was geweest, had-ie nog wel bij Arsenal of Manchester United gespeeld, toch? Het is al een paar jaar net niet met hem. Als hij wél fit is? Dan móet hij spelen. Je haalt zo'n speler voor de basis. En dan zet je hem natuurlijk niet op links, maar achter de spits. Daar kan hij met zijn creativiteit het verschil maken."

"Dirk hield de groep vorig jaar bij elkaar. Dat is nu niet meer het geval. Er is geen leider. Verwacht dat ook niet van Van Persie, dat is hij nooit geweest. Hij wil lekker voetballen en wat er om hem heen gebeurt, dat zal hem verder een worst wezen. Hij loopt op zijn laatste benen, nu wil hij nog wat laten zien, een paar goede wedstrijden spelen. Daarom is-ie alleen met zichzelf bezig. Met de selectie gaat hij zich niet bemoeien, het interesseert hem niet. Hij is altijd een einzelgänger geweest", besluit Van Persie.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 18 Jan 2018 om 16:11
    Wie vind wie nou een einzelganger ??
zondag 31 maart 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›