'Feyenoord City op de tocht? twee van de drie stoplichten op rood'

1
'Feyenoord City op de tocht? twee van de drie stoplichten op rood'

De Feyenoord City-soap gaat door. Nog altijd is er veel onduidelijkheid over het mogelijke nieuwe stadion van de Rotterdamse club. RTV Rijnmond meldt dat 'meerdere stoplichten' momenteel op rood staan.

In totaal zijn er drie stoplichten die allemaal op groen moeten staan voor het stadion gerealiseerd kan worden. "Het gaat dan om stoplichten voor drie essentiële onderdelen: De opbrengsten voor de club in de businesscase, het rondkrijgen van de financiering van het project en een contract met een bouwbedrijf voor een gegarandeerde bouwsom. Het stoplicht van de businesscase is door de club al op groen gezet en goedgekeurd."

Het bouwen lijkt het grootste struikelblok te zijn tot dusver. De verwachting is namelijk dat de kosten tientallen miljoenen euro's hoger uitvallen dan gedacht. "Een kostenoverschrijding van 40 of 50 miljoen is niet op te vangen. In dat geval kan en wil Feyenoord niet akkoord gaan met de bouwbedrijven waarmee gesproken wordt. Die contractgesprekken moeten afgerond worden in dit laatste kwartaal van 2021", schrijft journalist Dennis van Eersel.

"Ook de financiering van die bouwkosten moet rond zijn gemaakt en dat is nog niet het geval. De grootste tegenvaller zit hem in het gedeelte van de financiering waarbij een groep Nederlandse investeerders betrokken is: De Vrienden aan de Maas", vervolgt hij. Meerdere leden zouden eraan denken om uit het project te stappen. Dat heeft alles met bedreigingen te maken van fans die niet willen dat Feyenoord vertrekt uit De Kuip.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 4 Oct 2021 om 18:44
    en dan laten zij de beslissing afhangen van een stel hersenloze door gesnoven imbecielen? moet niet gekker worden, opsporen en levenslang een stadionverbod dit zijn geen Feyenoord supporters
Sunday 24 October 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›